Hej alla nya och gamla medlemmar! 

För Er som är nya i klubben önskar vi Er varmt välkomna, och för Er som är i klubben sedan innan, kul att Ni fortfarande flyger med oss! 

Vi vill med detta brev ge lite extra information inför den kommande säsongen av skärmflyg i Åre, då det, som alla känner till, fortfarande är en speciell tid med tanke på den rådande situationen i världen med Covid-19. 

Eftersom det fortfarande är väldigt viktigt med social distansering så önskar även vi minska eventuella risker för smittspridning under denna säsong. Därför hoppas vi att Ni kan hjälpa oss och varandra att tänka på att samma råd och rekommendationer från FHM även gäller även vid flygning och umgänge på Draklanda, starter och transporter upp på berget. Samma råd att inte komma om du har symptom gäller även precis som på andra offentliga platser. 

Vi har i år gjort följande förändringar gällande transporterna: 

  • Man måste vara stöd-eller klubbmedlem för att få åka med i bussen. 
  • Max FYRA PASSAGERARE + FÖRARE får färdas i bussen samtidigt. 
  • Passagerare skall vara jämt fördelade i bussen och visa hänsyn till varandra. 
  • ÅSDK står, tills vidare, för alla kostnader för bussen och en mindre avgift på 20kr swishas istället till föraren under färden upp. Respektive förare ansvarar sin inkomst och skriver sitt swishnummer på framrutan med den whiteboardpenna som kommer finnas knuten på passagerarsidan. 

Nytt för i år är även att inga bidrag för tävlingsverksamhet kommer betalas ut till nya medlemmar. Bidrag kan betalas ut först efter andra medlemsavgiften är betald.  

Och nu till lite roliga nyheter!  

  • Vi har för avsikt att förbättra flera starter under året, framför allt 1000meter starten och valvet, men även landningsplatsen. Det har kommit många förslag där vi ska försöka välja ut det som är mest ekonomiskt och ger bäst resultat över lång tid.  
  • Vi lanserar under sommaren en ny hemsida på www.flygare.nu 
  • Väderstationerna kommer förbättras under året. En medlem har sponsrat en ny station och ytterligare en skall uppgraderas med ny teknik. Stort tack till Christoffer Toivonen! 

Tills flygsäsongen kommer igång igen, så vill vi även passa på att ge dig ett nytt tygmärke och lite stickers att fästa på lämpliga ställen, så ta fram nålen och tråden😉 

Om Ni har några frågor, funderingar eller förslag så tveka inte att höra av Er på kontrolltorn@flygare.nu. 

Varmt välkomna till en ny säsong med spännande och härlig flygning i Åre, önskar vi! 

/ STYRELSEN, ÅSDK